неділя, 28 квітня 2024 р.

Всесвітній день охорони праці.

 28.04.2024 року - Всесвітній день охорони праці.

Щорічно, 28 квітня, відзначається Всесвітній день охорони праці, гаслом якого в 2024 році є – «Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату».

Проблема безпечної життєдіяльності людини з кожним роком стає все більш актуальною. Основною причиною загрозливого становища є незнання чи нехтування елементарними правилами безпеки, недостатня iнформованiсть щодо поведінки у разі виникнення надзвичайних ситуацій, вiдсутнiсть практичних умінь та навичок самодопомоги.

У 2024 році особливу увагу приділено на вивчення впливу зміни клімату на безпеку та гігієну праці, що підкреслено в оголошеній темі «Забезпечуємо безпечну та здорову працю вже зараз в умовах зміни клімату». Адже зміна клімату суттєво впливає на сферу професійної діяльності, зокрема на безпеку та здоров’я людей. Серед професійних ризиків, що зростають внаслідок цих процесів, можна виокремити: тепловий стрес, УФ-випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища, зростання трансмісивних захворювань і підвищений вплив хімічних речовин.

Ця ситуація накладає певні вимоги до працівників та роботодавців, які полягають у постійному удосконаленні заходів з охорони праці та гігієни. Крім того, вона потребує впровадження нових технологій та методів захисту, для забезпечення безпеки та здоров’я на робочому місці в умовах нинішнього кліматичного контексту.





1 червня - ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ.

У перший літній день 1 червня у світі відзначають День захисту дітей. Свято, присвячене дітям і підліткам, стосується насамперед дорослих - ...