четвер, 13 жовтня 2022 р.

До Дня Захисника України. Є така професія - захищати Батьківщину.

Насправді - небагато в нас таких важливих дат, як день тих, чия професія - захищати Батьківщину.

Сьогоднішнє свято - це данина любові та поваги до захисника Батьківщини, до ветеранів Великої Вітчизняної війни та учасників бойових дій в гарячих точках нашої планети.

Протягом всієї багатовікової історії нашої Батьківщини народ вище за все цінував вірність Вітчизні, мужність і відвагу героїв, які боролися за торжество добра і справедливості. І тому за наказом Президента України 14 жовтня ми відзначаємо свято - День Захисника України. Цьому святу ми і присвячуємо сьогодні нашу виховну годину.

Увсіх людей одна святиня,
Куди не глянь, де не спитай,
Рідніша їм своя пустиня,
Аніж щемний в пустині рай.
Їм красить все їх рідний край.
Нема без кореня рослини,анас, людей, без Батьківщини…

Наша Україна - чудовий куточок планети, де ніколи не буває ні міцних морозів, ні страшної спеки, злив та інших природних катаклізмів. У нас мякий, помірний клімат, родючі землі, великі ліси, могутні ріки й моря. Широкі лани прикраша-ють нашу привільну країну. І тому-то на наш край, на наші любі «тихі води, ясні зорі» неодноразово зазіхали вороги: турки і татари, поляки. Вони хотіли підкорити собі нашу Батьківщину, володіти її безмежними просторами. Вони руйнували, палили села і міста, забирали в полон красивих українських дівчат, які славились на весь світ своєю вродою; міцних хлопців, яких потім продавали на невільницьких ринках, а старих людей просто безжалісно вбивали. Плач і стогін стояли над рідною землею. Але український народ не корився лихим нападникам, мужньо боровся проти них. 

Щиро, від усього серця вітаємо Вас зі святом - Днем захисника України. 


Немає коментарів:

Дописати коментар