пʼятниця, 7 травня 2021 р.

8 травня - День пам'яті та примирення.

     

    День пам'яті та примирення - пам'ятний день в Україні, який відзначають 8 травня, в річницю капітуляції нацистської Німеччини (цю подію прийнято розглядати як символ перемоги над нацизмом).

     8 травня – День пам’яті та примирення. Сумна і важлива дата, яка має нагадати всім нам про необхідність збереження миру на планеті та недопустимість війни. На честь цього визначного дня у всіх школах країни проводитимуться тематичні заходи, основна мета яких – показати школярам, наскільки важливо пам’ятати минуле. 

     Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

     В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років”. Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

     Офіційне гасло пам’ятних заходів – “1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”. Символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є квітка маку. ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

     Ці історичні дати завжди оповиті смутком - за мільйонами невинних життів, які забрала жорстока війна. Низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих заради миру та майбутніх поколінь.

     Також у ці дні ми висловлюємо слова безмежної вдячності та глибокої шани нашим мужнім і хоробрим захисникам - ветеранам Другої світової війни, які 76 років тому відважно побороли нацизм, і сміливим хлопцям та дівчатам, які боронять кордони України в наші дні.

          Щиро бажаємо їм і кожній родині міцного здоров'я, злагоди і благополуччя!




                          Нехай над нашими головами завжди буде мирне небо!

Немає коментарів:

Дописати коментар