вівторок, 6 квітня 2021 р.

Чи допомагає кварцева лампа в боротьбі з коронавірусом?

     У зв'язку з поширенням вірусу Covid-19 у багатьох виникло питання: чи можна кварцеву лампу використовувати як профілактику коронавіруса? От чого взагалі допомагає кварцева ультрафіолетова лампа, і як проводити кварцеваніє приміщень? 


Чи здатна кварцева лампа боротися з вірусною інфекцією?

Кварцева лампа - це джерело ультрафіолетових променів з довжиною хвилі від 205 до 315 нм. Тривала дія променів руйнує клітинну структуру бактерій, вірусів і інших мікроорганізмів, розриваючи зв'язки в ДНК, що викликає їх загибель.

Причому кварцеваніє вбиває не лише віруси, але і взагалі всі живі мікроорганізми: цвіль, бактерії, грибок. Саме тому його так часто застосовують в приміщеннях медичних установ. Жодних витратних матеріалів не потрібні — хіба що лампи потрібно періодично міняти.  

В принципі кварцеваніє застосовується не лише для приміщень, але і для обробки ран, боротьби із захворюваннями шкіри.

Чи допоможе кварцева лампа в боротьбі з коронавірусом? 

Звичайно, якби лампа могла позбавити весь організм від вірусів, нам жилося б набагато простіше. Але ні - вона лише обробляє окремі області. Тому вилікувати від коронавіруса жодне кварцеваніє не в силах.

Інша справа — знезараження приміщення. Лікарки стверджують, що той самий Covid-19 може жити на поверхні поза організмом до 10 годин. Ось тут кварцеваніє буде дуже до речі. Лампа згодиться і для обробки предметів одягу. Правда, опромінення інколи викликає вицвітання тканин.

Як правильно кварцевати приміщення?

Для того, щоб знезаразити приміщення рециркулятором, необхідно виконати наступні дії: 

 - Звільнити приміщення від людей, рослин і домашніх тварин.

 - Розташувати лампу в центрі кімнати або місці, звідки промені максимально поширюватимуться на всі предмети. 

 - Надіти захисні окуляри.

 - Включити лампу.

     Кварцеваніє приміщення виконується протягом 30 — 40 хвилин. Потім його потрібно провітрити протягом 5 — 7 хвилин. Прагніть проводити кварцеваніє мінімум двічі в день.

Немає коментарів:

Дописати коментар